skip to Main Content

Continue railondersteuning

edilon)(sedra Corkelast® ERS (Embedded Rail System) is een hoogwaardig spoorstaaf bevestigingssysteem voor Heavy Rail, Light Rail en trambaanapplicaties op basis van de ingegoten spoortechnologie. Het systeem ontleent zijn duurzaamheid onder andere aan een continue railondersteuning en een zeer effectieve zwerfstroompreventie.

De rail wordt elastisch bevestigd in een betonnen of stalen goot door middel van het tweecomponenten-elastomeer edilon)(sedra Corkelast® en wordt ondersteund door een elastische strip uit de edilon)(sedra Trackelast® productgroep. Na uitharding blijft de Corkelast® elastisch, maar zeer sterk, waardoor een stabiele en duurzame verbinding met de rail ontstaat.

Corkelast® ERS zorgt voor een gelijkmatige overdracht van krachten van de rail naar de omliggende infrastructuur. Het systeem adresseert krachten en spanningen veroorzaakt door passerend spoor- en wegverkeer en fysieke invloeden zoals temperatuurveranderingen.

edilon)(sedra is al meer dan 50 jaar zowel pionier als wereldleider op het gebied van ingegoten spoor. Het Corkelast® ERS-systeem heeft zich inmiddels volledig bewezen en voldoet aan CEN 13481-5.

Ga naar de website van edilon)(sedra

90% VAN DE OVERWEGEN
HEEFT TECHNOBETON 
GEÏNSTALLEERD

 

In Nederland rijdt, fietst of loopt u veelal over een edilon)(sedra spoorwegovergang. Het gebruik van dit unieke concept zorgt voor een optimale ondersteuning over de volledige lengte van de spoorstaaf. Een ander belangrijk voordeel, de overwegplaten sluiten perfect op het wegdek aan!

dex@4x

UNIVERSEEL ANKER LIJMSYSTEEM

VOOR BOUW, INDUSTRIE EN SPOORBOUW

edilon)(sedra Dex® lijmsystemen worden al meer dan 50 jaar in Haarlem ontwikkeld en geproduceerd. Professionals uit de industrie-, bouw- en spoorwereld herkennen de vele toepassingsmogelijkheden en uitstekende hechtresultaten van deze hoogwaardige lijmsystemen.

R&D | Hoogwaardige product systemen komen niet zomaar uit de lucht vallen; er gaat veel denkwerk, onderzoek en testwerk aan vooraf. Technobeton en edilon)(sedra beschikken over een Research & Development divisie. Een modern laboratorium die op hun gebied tot de top van Europa behoort. Wij werken daarnaast ook nauw samen met internationale toonaangevende universiteiten en testinstituten.

Back To Top