Omschrijving

2Als hoofdaannemer heeft edilon)(sedra contracting de uitvoering van het project gerealiseerd waarbij betonreparaties zijn uitgevoerd en de gehele constructie is voorzien van een carbonatie remmende coating. Tevens zijn de leuningen, de voegovergangen en het asfalt vervangen. Gezien de ligging van de brug moesten de
werkzaamheden zo min mogelijk overlast voor de omwonenden veroorzaken waarbij de onderbouw zonder overlast van het wegverkeer is aangepakt en de werkzaamheden aan de bovenbouw in een weekendafsluiting zijn gerealiseerd. Om de veiligheid van de voetgangers en (brom)-fietsers tijdens dit weekeind te kunnen garanderen is er een noodbrug toegepast zodat deze de brug veilig konden passeren.

3Tijdens de uitvoering werd duidelijk dat de stalen opleggingen dusdanig gecorrodeerd waren dat de expanderende roestlagen het dek omhoog drukten wat resulteerde in ongelijke aansluitingen van de voegovergangen. Tijden de gehele afsluiting is het complete dek spanningsvrij gevijzeld waarna de opleggingen zijn gedemonteerd, geconserveerd en wederom gemonteerd.

Locatie: Verkeersbrug in de Swifterweg te Biddinghuizen

Opdrachtgever: Provincie Flevoland

Periode van uitvoering: Maart 2012

Type contract: RAW systematiek

Betreft: Renovatie brug

Download: Projectblad