Omschrijving

In onderaanneming van de firma Janssen de Jong, heeft edilon)(sedra Contracting de voegovergangen in de A2 viaduct Molenweg Wessem en de Maasbrug Wessem vervangen.

Met een minimum aan gegevens is uiteindelijk het toe te passen type voegovergang bepaald met bijbehorende verankeringen en wapeningsconfiguratie. Omdat ook geluidsemissie een belangrijk item was,gezien de ligging van het kunstwerk direct naast een woonwijk is voor de Maasbrug als voegovergang gekozen voor Maurer Sohne type XL400.

Voor de uitvoering is gebruik gemaakt van een tijdelijke brugoverkluizing over de voegovergang. In de nachtelijke uren werd een rijrichting geheel vrijgemaakt van verkeer, zodat gefaseerd de voegovergang kon worden gerealiseerd. Nadat de voeg gerealiseerd was, heeft firma Janssen de Jong uiteindelijk het asfalt op het juiste niveau langs de voegovergang aangebracht.

De kwaliteit van uitvoering in combinatie met het toegepaste type voegovergang hebben ervoor gezorgd dat de uitgevoerde geluidsmetingen uitstekende waarden lieten zien.

Locatie: A2 Maasbrug – Wessem

Opdrachtgever: Janssen de Jong

Periode van uitvoering: Augustus 2011 – november 2011

Type Contract: Design & Construct